ellen

Migraine patient
- E. Keysers

ik ben Ellen en heb al van kleins af aan last van hoofdpijn. Als kleuter, sporadisch, na elke schoolreis, vanaf mijn 17e werd dat migraine en lag ik maandelijks enkele dagen tot een week doodziek in bed. Met andere anticonceptie beterde dat wel, maar de migraine stak toch geregeld terug de kop op. Rond die periode begon ik ook meer en meer pijnstillers te nemen voor de dagelijkse hoofdpijn. En dat ene pilletje werden er soms 2 tot 3. In 2013 raakte ik zwanger en gelukkig verdween de migraine toen ook. De dagelijkse chronische hoofdpijn bleef echter aanhouden en maakte me soms behoorlijk het leven zuur. Uiteindelijk besef je ook ineens dat je eigenlijk al zo’n 15 jaar dagelijks pijnstillers neemt. Uiteraard heb ik een paar pogingen ondernomen om af te kicken, maar ben dan toch telkens na een week ofzo terug hervallen.

Begin juni ben ik het ART-project bij Annelies gestart. Zij ging me van mijn hoofdpijn af helpen. Yeah right, dacht ik, dat heb ik al meer gehoord. Want ik had al alles geprobeerd: 8x osteopathie, 2x homeopathie en acupunctuur, voetreflexologie, acupressuur, talloze scans en tests bij de neuroloog waarbij ik verschillende medicatie moest nemen, zoals middelen tegen epilepsie, allzheimer, antidepressiva, spierontspanners,… Verder heb ik Botox laten inspuiten in mijn voorhoofd en nek, een bril aangeschaft, een heel dure alternatieve behandeling in Duitsland ondergaan om de hormoonbalans in evenwicht te brengen, ik draag steunzolen, volgde diëten, deed ontspanningsoefeningen, heb een toestelletje om op mijn voorhoofd te zetten, heb een arsenaal koude compressen in mijn diepvriezer steken, …

Naar drukke plaatsen met veel lawaai gaan was ‘not done’. Dan wist ik al bijna op voorhand dat ik ervoor ging moeten boeten. Ik nam overal mijn pijnstillers, oordoppen en ook vaak een zonnebril mee naartoe.

Dus ja, ik stond behoorlijk sceptisch tegenover de behandeling, maar aan de andere kant blijf je maar verder zoeken en proberen, want je hoopt toch dat er ooit iets is waardoor je enigszins verlichting van de pijn voelt.

En dus had ik zoiets van: ‘Laat maar komen’ en ging ik de commitment aan. In het begin ging het met vallen en opstaan. Eventjes een super start en daarna een behoorlijke terugval gevolgd door nog enkele terugvallen. Het unieke aspect bij Annelies is toch wel het feit dat je haar mag/kan contacteren als het even niet meer lukt. Dat was elders nooit het geval. Ik heb tijdens het traject meermaals gedacht ‘Nu moet ik echt een pijnstiller innemen’, maar de bemoedigende woorden van Annelies weerhielden me toch. Het is niet zozeer dat als ik belde dat de hoofdpijn weg was, maar ze gaf me wel tips of andere inzichten.

Momenteel zijn we een 2 maanden verder en ik neem al bijna 2 maanden geen pijnstillers meer. Tijdens deze maand heb ik van de 30 dagen nog maar 5 dagen hoofdpijn gehad, waarvan 2 erge, waarbij ik wel in bed moest kruipen.

Ik heb nog nooit een zomer gehad waarbij ik zoveel genoten heb. Ik ben nog steeds verwonderd dat ik zo fris opsta, zonder hoofdpijn, want meestal voelde ik me ‘s morgens al geradbraakt.

Ik raad deze behandeling iedereen aan. Je raakt niet alleen van je pijn af, maar word ook een fijner mens. 🙂

Scroll to top