Dorn-therapie

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter.

Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

Zelfhelend

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft.

Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

Zachte therapie

De Dorntherapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt.

Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Dorn voor kinderen

Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of het bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter en huilen minder.

En het mooie is dat je deze methode makkelijk kunt leren, zodat je de kleintjes zelf  kunt behandelen.

dorn
wervel

Wil je zelf van je pijn af?
Maak vandaag je afspraak. Het zal je leven veranderen!

Oorzaak van beenlengteverschil

De oorzaken van ongelijke benen zijn: een val, vertillen, een misstap maar vooral het zitten.
Als je zit, staat de romp in een 90 graden positie ten opzichte van de benen. Dan ontspant de heupmusculatuur zich.

Het heupgewricht bestaat simpel gezegd uit een kop en een kom, met ertussen kraakbeen en daarom heen spieren en pezen. Slaan we nu het ene been over her andere, dan wordt de kop van dat bovenbeen uit de kom van het heupgewricht “getrokken”.

Staan we nu op, dan glijdt het gewricht niet automatisch terug in de goede positie. De spieren zijn door het staan weer aangespannen en stabiliseren de foute houding. Nog sterker gebeurt dat in de auto, omdat die bij het zitten ook nog trilt.

Door deze vibraties trillen de kop en de kom millimeter voor millimeter uit elkaar. Dus kun je er op wachten tot er een beenlengte verschil van wel 3 centimeter ontstaat. Om dit weg te werken zette we geen verhoging onder het te korte been, maar gaan we het lange been korter maken, en dat werkt.
Dat kan liggend en staand gebeuren.

Je steunt op iets met de linkerhand bv. een tafel, je tilt je rechter been op in een 90 graden positie en het onderbeen bungelt vanaf de knie in 90 graden naar beneden, je zet je rechterhand onder het onderbeen direct onder de bil en trekt met de rechterhand de bil naar boven en duwt het onderbeen naar beneden.

Het is even wennen want je maakt 2 tegenstrijdig bewegingen. Op deze simpele manier duw je de kop weer in de kom van het gewricht. Hetzelfde kan ook liggend gedaan worden. Voor het linkerbeen geldt hetzelfde maar dan steun je op het rechterbeen en gebruik je de linkerhand.

“Illness is spiritual disconnection”

– Carl Jung

Scroll to top